Spring naar content

Zeeheldenbuurt

birds eye

Vraag | Herontwikkeling en verdichten Zeeheldenbuurt

In Barendrecht ligt de Zeeheldenbuurt, met hierin een blok van 88 woningen van woningcorporatie Patrimonium. De woningen zijn verouderd en niet meer aan te passen aan de huidige eisen. De woningcorporatie heeft ervoor gekozen om de bestaande woningen te slopen en te vervangen voor ca. 100 nieuwe woningen.

Categorieën:

Stedenbouw

Waar:

Barendrecht

Opdrachtgever:

Patrimonium

Team:

Dirk Verhagen
Raquel van Donselaar
Jessica Stoop

In samenwerking met: Steenhuis Bukman Architecten

Waarom | Kwaliteit toevoegen

Dit bood de kans om, tegelijk met het realiseren van nieuwe woningen, ook verblijfskwaliteit aan de buurt toe te voegen en de buurt klimaatadaptief te maken.

Hoe | Van steen naar groen

Het park verbind het historische centrum met de basisschool die direct ten noorden gelegen is. Het creëren van een ensemble tussen de bouwvolumes, een dorpse uitstraling en een zachte overgang tussen het gebouw en de openbare ruimte zijn belangrijke onderdelen van het ontwerp. Hiervoor zijn specifieke regels vastgelegd in het beeldkwaliteitsplan voor de architectuur.

Wat | Wonen aan het park

Het resultaat is een aantrekkelijke klimaatbestendige woonbuurt die ruimte biedt aan verschillende doelgroepen. In 2023 is gestart met de uitvoering van de Zeeheldenbuurt.

Vergelijkbare projecten