Spring naar content

Thijs Peterka

‘Ik haal veel meer plezier uit samen met mijn collega’s een goed resultaat boeken bij een project dan als ik het alleen zou doen’

Thijs

De kracht van landschapsontwerper Thijs ligt bij het ontwerpen van zichtlijnen. Hij bouwt het perfecte groendecor om naar te kijken of je doorheen te verplaatsen. Hierbij gebruikt hij uiteraard beplanting in verschillende soorten en stijlen. Het is voor deze groenexpert steeds weer een spel om de juiste dieptewerking te vinden en uit te puzzelen waar hij het zicht toelaat en waar hij het juist blokkeert.

De ambitie om te groeien is er volop bij Thijs. Zijn botanische werkzaamheden wil hij uitbreiden naar het ontwikkelen van grootstedelijke projecten. Met als uiteindelijk doel een grote openbare ruimte te herstructureren op een A-locatie. Denk hierbij aan het volledige plaatje van een stationsgebied van een grote stad, inclusief routing naar die stad. Uiteraard mogen veel bomen en planten hierbij niet ontbreken. Zo creëert hij de perfecte mix voor de openbare ruimte.