Spring naar content

Raidun Schott

‘In mijn denkproces ga ik al door de schalen heen. Bij de grotere schaal denk ik ook aan de details, zodat ik daar vervolgens rekening mee kan houden in het ontwerpproces.'

Raidun liggend

Raidun is een landschapsontwerper die overal haar groene en kunstzinnige visie in door wil voeren. Grote kans dat ze hierbij voor verrassingen gaat zorgen, want haar naam betekent duveltje uit een doosje. Deze bezige dame vertrekt een paar keer per week na haar werkdag naar Amsterdam voor haar master landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst. Hier krijgt ze energie van.

In haar werk gaat ze voor variatie en afwisseling. Voor regionale projecten, waarbij ze in het denkproces al door de schalen heen gaat, om de details vast mee te nemen in de grotere schaal. Maar ook voor kleinschalige projecten. Bij deze laatste vindt ze de controle tot in de details heel fijn. En het blijven ontwerpen, ook als de uitvoering al opgestart is. Hierbij is ze ruimdenkend en werkt ze intuïtief. Nature based solutions, duurzame materialen en dat bodem en water sturend zijn, zijn bij alle opdrachten essentieel. Er is altijd veel mogelijk, ook op een budgetmanier.