Verblijf in Vlissingen

Kansen voor verbetering van de verblijfskwaliteit in Vlissingen

De vraag was hoe kan verblijf Vlissingen vormgegeven worden zodat de steden en dorpen aantrekkelijk zijn en blijven voor zowel bewoners als bezoekers in een situatie van krimp.

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, zijn we een week lang in een caravan in Vlissingen gaan verblijven. Benieuwd naar wat wij zelf beleven en ervaren tijdens ons verblijf, maar ook om te horen wat bewoners, studenten, toeristen of werkenden vinden van het verblijf, wonen, werken en recreƫren in Vlissingen. De zijkant van de caravan was beplakt met een grote luchtfoto van de stad waarop alle wensen en verhalen aangegeven konden worden. Wat de beste plek van de stad is, de lelijkste plek en waar kunnen nieuwe activiteiten ontwikkeld worden?

Diverse doelgroepen wordt een nieuwe blik op Vlissingen geboden. Goede bereikbaarheid en een aaneenschakeling van natuurlijke, nautische,culturele en stedelijke gebieden kan bijdragen aan een nog aantrekkelijker verblijf in Vlissingen!

– Vlissingen inrichten als metropolitane badplaats.
– Servicekwartier in de binnenstad zorgt voor een nieuwe levendigheid en aantrekkingskracht op omliggende woongebieden.
– Veroveringsstrategie voor het Scheldeterrein
– Verknopen. Om de verschillende bezoekers van Vlissingen een route naar het centrum te bieden moeten verschillende transportmiddelen ingezet worden.

Opdrachtgever: CBK Zeeland, Gemeente Vlissingen
Team: Miranda Reitsma, Dennis Ezendam
Locatie: Vlissingen
Jaar: 2009