Nelson Mandelaplein Breda

Klimaat adaptief plein

Het ontwerp voor het Nelson Mandelaplein speelt in op klimaatveranderingen. Waterberging vindt plaats aan de randen van het plein, waardoor het geleidelijk afvoerd kan worden. Bomen, groen en vaste planten zorgen voor natuurlijke infiltratie van regenwater, een grotere biodiversiteit en voldoende schaduwplekken. Bedriegertjes centraal op het plein bieden op warme dagen verkoeling en vormen een speelelement voor kinderen. Langs de randen zijn speelelementen voor kinderen van verschillende leeftijden.

 

 

De herinrichting van het Nelson Mandelaplein is een van de thema’s geformuleerd door bewoners tijdens het project ‘Typisch tuinzigt’. Voortbordurend op deze informatie, aangevuld met ideeën opgehaald uit straatinterviews en workshops is het ontwerp tot stand gekomen. In 2018 wordt gestart met de herinrichting.

Opdrachtgever: Gemeente Breda
Team: Urban Synergy
Locatie: Breda
Jaar: 2017