Presentatie klimaatadaptief ontwerp Nelson Mandela plein Breda

14-11-2017

Op 14 november hebben we een extra bewonersbijeenkomst georganiseerd voor het Nelson Mandela plein in Breda. De avond vond plaats in De Nieuwe Meidoorn. Het waterplein dat we hier ontwerpen is een klimaatadaptieve ingreep. Op en rond het plein wordt een beter stadsklimaat gecreëerd door het voor 50% groen in te richten en maatregelen te treffen voor opvang en geleidelijke afvoer van regenwater. Bedriegertjes zorgen voor verkoeling en kunnen tevens als speelelement worden gebruikt. De verblijfskwaliteit op het plein wordt verhoogd door het toevoegen van zitelementen en de algemene transformatie van een stenig naar een groen plein. Gedurende het proces hebben de omwonenden meegedacht over de inrichting van het plein.

Bewonersavond Breda Linie stempel 3 en 4

07-11-2017

Dinsdagavond hebben we de eerste ideeën naar aanleiding van de interviews met de bewoners van Linie Stempel 3 en 4 gepresenteerd in een tent op het plein bij de Ampèreweg (Breda). Bij de ontwerpvoorstellen wordt enerzijds parkeren efficiënt ingepast en anderzijds de verblijfskwaliteit vergroot. Onder het genot van een knisperend vuurtje en warme chocolademelk konden bewoners de ontwerpvoorstellen bekijken. We hebben ook deze avond weer veel goede reacties van hen ontvangen waarmee we aan de slag kunnen voor de verdere uitwerking van de ontwerpen. Inmiddels is ook gestart met de uitvoering van ons ontwerp voor Linie Stempel 2.

Virtual Reality bij aftrap eilandkavels Overhoeken 3 Rhoon

27-10-2017

Aan de hand van een presentatie met VR brillen en een maquette van het plangebied is in de gemeente Albrandswaard de aftrap gegeven voor de bouw van de woon-werkgebouwen op de eilandkavels van Overhoeken 3 te Rhoon. We hebben voor deze avond de omgeving in 3D gezet. Genodigden konden een virtuele blik werpen op de toekomstige eilandkavels en bebouwing. Zo konden ze een idee krijgen van hoe hun eigen ontwerp en die van de buren eruit komt te zien. Ondernemers brachten een toast uit op de koop van hun kavel en de toekomstige bouw.

Reconstructie bedrijventerrein Dierenstein Barendrecht gestart

20-10-2017

De reconstructie van bedrijventerrein Dierenstein is gestart. In samenspraak met de bedrijven en ondernemers hebben we een schetsontwerp gemaakt. Dit schetsontwerp is in samenwerking met gemeente Barendrecht verder uitgewerkt. Het groen op het bedrijventerrein wordt opnieuw aangeplant. Daarnaast wordt het terrein ingericht met efficiënt parkeren en overzichtelijk laden en lossen.

Start bouw Guido Gezellelaan Bergen op Zoom

28-09-2017

Door het symbolisch planten van de eerste heideplantjes is de aftrap gegeven voor de bouw van de woningbouwcomplexen en de inrichting van de openbare ruimte aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom. Dit ontwerp hebben we gemaakt in opdracht van Woningbouwcorporatie Stadlander en in samenwerking met BAM Wonen en Spring Architecten. Verheij groenzorg b.v. sluit aan bij de uitvoering. Met het ontwerp van de buitenruimte wordt een verwijzing gemaakt naar de voormalige stuifzandgronden in dit gebied. Aan de zonnige kant op het zuiden komen terrassen met heidelandschap. Aan de overzijde hebben we een meer bosrijk gedeelte ontworpen met berken, varens en bosbessen.

Bureauexcursie Parkstad Limburg

09-07-2017

Dit weekend zijn we met ons Urban Synergy team twee dagen op excursie geweest! Thijmen en Jolien verrasten ons met een goed georganiseerde trip naar krimpregio Parkstad Limburg. Gedurende het gezellige weekend hebben we ons laten inspireren door parken, botanische tuinen en oude mijnen in en rond Heerlen en Kerkrade. Naast ontspanning was er ook inspannning, want we trotseerden de Belgische wateren per kano. Het was een geslaagd weekend.